KOKOKO!
© KOKOKO!

KOKOKO!

support: Raymonde
Vooruit & Kraak present: EASTERN DAZE 2019
vr. 22.11.2019 20:00 - 23:00
vr 22.11.'19
20:00 - 23:00
  • vr 22.11.'19
    20:00 - 23:00
    BALZAAL

“KOKOKO! excel at turning chaos into euphoria.” - Pitchfork 

Op de derde dag van EASTERN DAZE keren we terug naar thuisbasis Vooruit. Congolees fenomeen KOKOKO! zet de Balzaal onder stoom, met een alom bejubeld debuut onder de arm. “‘Fongola’ dendert ongenadig door. ’t Is een noodkreet uit een wriemelende grootstad die maar blijft bonken, kletsen en boppen tot we allemaal neerdroppen”, schreef Humo. Support Raymonde maakt dan weer een eclectische ratatouille van tropische ambient en kierewiete musique concrète.

KOKOKO!

De DIY techno van het Congolese collectief KOKOKO! is de meest aanstekelijke herrie van het moment. Met hun zelfgemaakte instrumenten, bestaande uit jerrycans, olievaten en kookpotten gevonden in de straten van Kinshasa, maken ze ‘tekno Kintueni’ - in de Congolese volksmond ook wel gekend als razendsnelle techno. “Deze Congotronica doet bij momenten zelfs aan Liquid Liquid en ESG denken, New Yorkse prijsduifjes van lang geleden”, nog eens volgens Humo.

Met ‘Fongola’ presenteert de band hun debuut LP, een rammelende mix aan metalen percussie, freaky ritmes, gezwinde beats en vinnige teksten over de harde, maar creatieve realiteit van het leven in Kinshasa. Na een zweterige en bewierookte passage op Couleur Café, transformeren ze tijdens EASTERN DAZE de Balzaal in een zwoele danskeet.

  

Raymonde 

Een batterij 4-track tape loops, en effecten en samples uit alle hoeken van de wereld: welkom in het wondere universum van Raymonde. Afkomstig uit de gastronomische hoofdstad van Frankrijk - voor de fastfoodfanaten: Lyon - maakt dit electronica-genie graag een eclectische ratatouille van tropische ambient en kierewiete musique concrète klaar. Debuut ‘Ce qui est en bas, est comme ce qui est en haut; et ce qui est en haut…’ verscheen begin dit jaar op het altijd uitstekende Brusselse Vlek-label.
 

Timetable

20:00 Doors
20:30 Raymonde
21:30 KOKOKO! 

"Er zit ook niet zomaar een uitroepteken in de groepsnaam: het gros van ‘Fongola’ dendert ongenadig door. ’t Is een noodkreet uit een wriemelende grootstad die maar blijft bonken, kletsen en boppen tot we allemaal neerdroppen."

Humo (****)

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Praktisch

22.11 - 20:00 Vooruit Balzaal
muziek / electronica / nightlife
€22 / 19 (presale)

Credits

i.s.m. KRAAK

met de steun van Africalia