Razen & Oona Libens present 'Het Moederkoren' / Poor Isa
© Oona Libens

Razen & Oona Libens present 'Het Moederkoren'

support: Poor Isa
Vooruit & Kraak present: EASTERN DAZE 2019
do. 21.11.2019 20:00 - 23:00
do 21.11.'19
20:00 - 23:00
  • do 21.11.'19
    20:00 - 23:00
    MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)

Première van nieuw audiovisueel project

Dag twee van EASTERN DAZE. Deze keer verkassen we naar de MIRY Concertzaal, voor de première van ‘Het Moederkoren’, een hallucinogene trip naar de donkere middeleeuwen. Support Poor Isa combineert subtiele nuance met fluisterende improvisatie.


Razen & Oona Libens - 'Het Moederkoren'

Beeldend kunstenaar annex muzikant Oona Libens en Razen - de groep rond Brecht Ameel en Kim Delcour - brengen tijdens EASTERN DAZE in première hun nieuwe audiovisuele project. 'Het Moederkoren' is een reflectie op extatische getuigenissen en hallucinaties uit de middeleeuwen. Razen en Libens vonden elkaar in hun voorliefde voor analoge, vergeten technieken. ‘Het Moederkoren’ wordt een zowel muzikaal als visueel dialoog tussen improviserende artiesten.

Het werk van Oona Libens - vorig seizoen nog te zien tijdens VIDEODROOM in een uitverkocht Gouvernement - situeert zich in het veld van de media-archeologie. Met primitieve middelen, analoge projectietechnieken, schaduw en licht creëert ze visuele luisterspelen die het midden houden tussen abstracte animatiefilm en educatieve documentaire.

Razen exploreert onorthodoxe muzikale werelden aan de hand van improvisaties op oude, half-vergeten instrumenten zoals schalmei, monochord, sarangi en draailier. Het ensemble overtuigde volle zalen, van het podium van de legendarisch Club Berghain in Berlijn tot het kerkje van Dranouter. Op 28 september verschijnt nieuw album ‘Ayîk Adhîsta Adhîsta Ayîk’ op Kraak, naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan.
 

 

 

Poor Isa 

Onder de naam Poor Isa brengt het duo Ruben Machtelinckx en Frederik Leroux nieuw werk. Met een combinatie van prepared banjo en woodblocks laten ze improvisaties uitmonden in kabbelende composities vol subtiele nuances en nauwelijks hoorbare klanken.

Timetable

20:00 Doors
20:30 Poor Isa
21:30 Razen & Oona Libens present 'Het Moederkoren' 

"Once a very ‘rational’ looking person came up to me after a show with tears in his eyes — that’s success to me!"

- Oona Libens

PRAKTISCH

do 21.11 - 20:00 Miry Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent
€13 (add) / 10 (vvk)
Gratis toegang voor studenten van KASK Conservatorium.
MUZIEK / experimenteel / minimal / impro

Credits

‘Het Moederkoren’ is een co-productie van Vooruit, Kraak, MIRY Concertzaal & De Studio