Hans Rosenström - Mikado
Hans Rosenström - Mikado

Hans Rosenström

Mikado
Smeltcruise
zo. 23.09.2018 - za. 29.09.2018
zo 23.09.'18
-
za 29.09.'18

Unieke one-on-one beleving waarin jij de performer wordt

De Fin Hans Rosenström ontwierp met ‘Mikado’ een geluidsinstallatie gebaseerd op een scene uit de filmklassieker ‘Cries and Whispers’ van Ingmar Bergman. De bezoeker stapt voor enkele minuten een andere wereld in voor een unieke en interactieve one on one beleving waarin jij de performer wordt. Je wordt deel van het verhaal en botst op intrigerende nieuwe inzichten.

Rosenström focust zich in zijn werk op pietluttige details. Door ze uit te vergroten, geeft hij er nieuwe betekenissen aan en confronteert hij ons met onze onnauwkeurige kijk op de alledaagse dingen. Hij staat voor conceptuele kunst waarin hij de bezoekers probeert te doen twijfelen over hun eigen gevoelens en percepties.

Onderdeel van:
Smeltcruise

Credits

Je kan naadloos aansluiten bij de andere installaties in het Gundega parcours. Zo kan je op de zolder van de Domzaal naar ‘At the shore of running waters’. Een performance installatie van Kate Krolle. Met de geluidsinstallatie ‘Thirst’ laat Voldemārs Johansons je in de Domzaal dan weer oog in oog staan met een zeestorm. Lees hier ons interview met Gundega en ontdek 'The Third Ear', haar gehele Vooruitprogramma!

Text: Ingmar Bergman, Cries and Whispers (1972) / Technical support: Sami Suihkonen

De performance installatie is één per één toegankelijk