Die Hard

Die Hard: Rest Now! film screening

+ talk with Alberto Cattani
Vooruit & Film Fest Gent present: VIDEODROOM
vr. 11.10.2019 20:00 - 22:30
vr 11.10.'19
20:00 - 22:30
  • vr 11.10.'19
    20:00 - 22:30
    THEATERZAAL

Een heel speciale screening inclusief verrassingen

“L.A. 1988. Christmas Holidays. There’s a big party at the Nakatomi Plaza, the sumptuous sanctuary of a Japanese corporation in Downtown L.A.”: iedereen met een beetje voorliefde voor eighties actiefilms herkent meteen het begin van ‘Die Hard’, dé ultieme actieprent met Bruce Willis in de hoofdrol. Tijdens VIDEODROOM brengen we een ode aan deze cultfilm, met een heel speciale screening inclusief verrassingen. Het Belgisch-Italiaanse experimentele label Rest Now! vertimmerde de originele score van Michael Kamen en die krijg je 11 oktober ook integraal te horen.


Voorafgaand aan de film maken we plaats voor een talk met Alberto Cattani, een van de oprichters van Rest Now!. Hij vertelt over het ontstaan van ‘Die Hard: Rest Now! Motion Picture Soundtrack’, de alternatieve soundtrack met bijdragen van aanstormend electronica-talent als Swan Meat, Chevel, Piano Princess, Benelux Energy, Lensk en Kris Vango. Cattani nodigde Chevel en Swan Meat uit voor een live show, tijdens de afterparty in de Balzaal. Soundscape-fenomeen bod [包家巷] vervolledigt de line-up. En Alberto Cattani zelve en Mika Oki sluiten de avond af met een dj-set.
 Je kan aparte tickets kopen voor de screening en talk, en voor de afterparty in de Balzaal. Zin in meer? Koop meteen een combiticket voor de hele avond (screening, talk en afterparty met live shows).

Timetable

19:30 doors screening (Theaterzaal)
20:00-22:30 'Die Hard' screening (Theaterzaal) + talk with Alberto Cattani
21:30 doors afterparty (Balzaal)
22:30 bod [包家巷] 
23:30 Swan Meat
00:30 Chevel
02:00 Mika Oki

“Yippie-ki-yay, motherfucker”

John McClane

‘Die Hard’

'Die Hard' moet zowat de meest atypische kerstfilm ooit zijn. We schrijven 1988, Los Angeles. In de Nakatomi Plaza, het heiligdom van een Japans bedrijf in downtown L.A., vindt een groot kerstfeest plaats. De charmante Oost-Duitse terrorist Hans Gruber - een heerlijke Alan Rickman! - en zijn trawanten hebben het gemunt op de kluis van Nakatomi en gijzelen alle aanwezigen op het feest. Jammer genoeg voor hen is een van de gijzelaars de vrouw van NYPD-inspecteur John McLane (Bruce Willis). Wat volgt is een van de spannendste kat-en-muisspelletjes uit de filmgeschiedenis.

Met zijn onvergetelijke personages en zijn non-stop actie blijft ‘Die Hard’ topentertainment, in een virtuoze regie van John McTiernan. De spanning en suspense druipen van het scherm, van de eerste tot de laatste minuut. Het visionaire scenario wint nog aan geloofwaardigheid door de aanwezigheid van een Japanse multinational op Amerikaanse bodem. Het zou de voorbode worden van heropverende Aziatische economie. Dat oog voor detail en de vele onvergetelijke scenes maken van ‘Die Hard’ een meesterwerk.

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Praktisch

vr 11.10 - 20:00 Theaterzaal Vooruit 
talk + film: €7 (add) / 5 (vvk) // combi film + afterparty: €10
gratis voor leden van Subbacultcha Belgium
Engels gesproken / geen ondertiteling
MUZIEK / electronica / THINK / talk / PODIUM / film

Credits

in samenwerking met Film Fest Gent & The Word