Kate Krolle - At the shore of running water
Kate Krolle

Kate Krolle

At the shore of Running Waters
smeltcruise
wo. 26.09.2018 - za. 29.09.2018
wo 26.09.'18
-
za 29.09.'18

De kunst van het wachten

De Letse audiovisuele kunstenares Kate Krolle ontwierp exclusief voor de seizoensopening van Vooruit een performance installatie. Het kost je welgeteld 233 stappen en 190 ademhalingen om de twintig minuten durende performance op 92 meter hoogte te bereiken. Terwijl je bekomt van de trappen, wacht Kate Krolle je in een muisstille en donkere zaal op. Wat nu? Ze slaagt erin om performance en beeldende kunsten met elkaar te verenigen. Een gedurfde, vernieuwende combinatie over verwachtingspatronen, geduld en de kunst van het wachten in ons leven.

Kate Krolle is alumni aan de Letse kunstacademie. Daarna trok ze naar Frankrijk waar ze in Le Fresnoy een postgraduaat audiovisueel onderzoek volgde. Ze zet een brede waaier van media in: avontuurlijke geluiden gecombineerd met stiltes. Haar werk draait steevast rond de relatie tussen mens en natuur, onze instincten, contemplatie en meditatie. Stap binnen in de fragiele wereld van Kate Krolle.
 

Onderdeel van:
Smeltcruise

Credits

Je kan naadloos aansluiten bij de andere installaties in het Gundega-parcours. Zo vind je in het Naaikotje op de zolder van de Domzaal 'Mikado'. Een performance installatie van de Fin Hans Rosenström. Met de geluidsinstallatie ‘Thirst’ laat Voldemārs Johansons je in de Domzaal dan weer oog in oog staan met een zeestorm. Lees hier ons interview met Gundega en ontdek 'The Third Ear', haar gehele Vooruitprogramma!

gratis, mits reservatie
in het Engels  Max. 15 personen per uitvoering.

Kate Krolle / Hilde Maelstaf / Pieter Lahousse
foto’s © Kate Krolle.