Voldemārs Johansons - Thirst
Voldemārs Johansons

Voldemārs Johansons

Thirst
SMELTCRUISE
zo. 23.09.2018 - za. 29.09.2018
zo 23.09.'18
-
za 29.09.'18

Sta oog in oog met de ontembare kracht van de natuur

Hoe is het om de enorme kracht van een hevige zeestorm rond je te voelen woeden? Dat kom je te weten tijdens ‘Thirst’ van de Letse artiest Voldemārs Johansons. Zijn installatie toont een ononderbroken shot van een felle storm die over de Atlantische Oceaan raast. Je komt oog in oog te staan met de ontembare energie en schoonheid van de natuur. De wind slaat je om de oren, het water op het scherm raast nét niet over je heen.

Johansons neemt je mee in het hart van de storm, dichter dan je in het echte leven ooit kan komen. Want in plaats van opgezwolgen te worden door het water, de regen en de wind, kan je veilig en droog observeren, rondlopen en nadenken. Een hypnotische meditatie over het leven en de natuur, waarbij bewondering het overneemt van angst.

Onderdeel van:
Smeltcruise

Credits

Je kan naadloos aansluiten bij de andere installaties in het Gundega parcours. Zo vind je in het naaikotje op de zolder van de Domzaal 'Mikado'. Een performance installatie van de Fin Hans Rosenström. Op de zolder van de Domzaal kan je dan weer naar ‘At the shore of running waters’. Een performance installatie van Kate Krolle. Lees hier ons interview met Gundega en ontdek 'The Third Ear', haar gehele Vooruitprogramma!

productie/production: Voldemars Johansons, New Theatre Institute of Latvia - met steun van/with support of: Homo Novus Festival, The Danish Cultural Institute, Nordic Culture Point, State Culture Capital Foundation, MPlab & BBrental

taal: geen probleem