Charli Chung / Frascati Producties - 'Don Caravaggio'
© Bas de Brouwer

Frascati Producties / Charli Chung

Don Caravaggio
Het TheaterFestival
vr. 13.09.2019 - za. 14.09.2019
vr 13.09.'19
-
za 14.09.'19

Deze voorstellingen zijn volledig uitverkocht, er is een wachtlijst aangelegd via info@theaterfestival.be

Don Caravaggio is de meest gevierde kunstenaar van zijn tijd. Hij is dapper, radicaal en handelt vrij naar zijn eigen verlangens. De gevoelens van anderen zijn voor de grensoverschrijdende en geestverruimende Don Caravaggio slechts beperkend. Zijn vrije seksuele moraal maakt talloze slachtoffers. Langzaamaan leidt ook zijn compromisloze kunstenaarshart tot totale zelfdestructie.

'Don Caravaggio' is een stuk over de ontembare levensdrift van een kunstenaar en de duistere onderkant van de menselijke ziel. Een ode aan de ware vrijdenker, een tirade tegen tradities en nostalgie, een oproep tot verandering, volhouden en blijven schreeuwen. Leidt kunst tot verheffing of zelfs verlossing? Of leidt al dat verlangen slechts naar een zekere ondergang?

Charli Chung maakt 'Don Caravaggio 'op basis van zijn fascinatie voor twee belangrijke vrijdenkers uit de geschiedenis: met Molières zedeloze Don Juan en de Italiaanse barokschilder Caravaggio duikt hij in de moraal, decors en kostuums van de 17e eeuw. Want misschien is de werkelijk vrije vorm, nog even zeldzaam als toen.

#jury19

Onderdeel van:
Het TheaterFestival

"Don Caravaggio is een verrukkelijke voorstelling: royaal, buitenissig en brutaal. Het spel van de vier geweldige acteurs is al even grotesk als de onstuimige entourage."

de Volkskrant

Charli Chung (1995) is talig, energiek en schaamteloos romantisch. Met zowel nieuwe als bestaande teksten ontwikkelt hij een eigentijds repertoire waarbij hij altijd zijn acteurs centraal zet. Tragische, overdadige maar altijd liefdevolle portretten over het mens-zijn in duistere tijden. Chung studeerde in 2017 af met de opleiding Regie aan de Toneelacademie Maastricht met The Dreamers. Direct daarna presenteerde hij bij Frascati what we talk about when we talk about love (2017). Begin 2018 maakte hij bij Frascati Producties Bij jou begin ik (genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers-prijs). Een voorstelling over de zucht naar telkens een nieuw begin in de liefde. Bij Toneelgroep Oostpool/Theater Sonnevanck maakte hij de jongerenproductie KIDS (12+). In februari 2020 komt bij Frascati Producties Wolfsjongens uit gebaseerd op onder meer de documentaire The Wolfpack en het film oeuvre van Tarantino.

Praktisch

Nederlands gesproken

Opgelet! Tickets aan de avondkassa enkel CASH (!)

Credits

Regie: Charli Chung - performance: Marius Mensink, Judith van den Berg, Thomas van Luin, Teun Donders - script: Bart van den Donker - dramaturgie: Madelon Kooijman - scenografie & kostuum: Kevin Pieterse - licht: Adriaan de Geus - productie: Frascati Producties -publiciteitsbeeld: Daantje Bons - met dank aan: Hannah van Wieringen