Platform-K / Michiel Vandevelde - ‘The Goldberg Variations’
© Tom Callemin

Platform-K / Michiel Vandevelde / Philippe Thuriot

'The Goldberg Variations' (première)
Women and Children First
do. 05.03.2020 - za. 07.03.2020
do 05.03.'20
-
za 07.03.'20

De iconische danssolo van Steve Paxton herwerkt

‘The Goldberg Variations’ verwijst naar het beroemde stuk van J.S. Bach én naar de iconische danssolo van Steve Paxton. Dansers Oskar Stalpaert (Platform-K), Michiel Vandevelde en Audrey Merilus gaan met dit materiaal aan de slag. Zij nemen bijna veertig jaar ontwikkeling van allerlei danspraktijken onder de loep. Waar staat de dans vandaag? Hoe open, democratisch en toegankelijk is dans vandaag? En elke lichaamsbeelden verkiezen we - of welke zien we liever niet?


De live muziek komt van Philippe Thuriot, die Bachs muziek in 2015 naar accordeon transponeerde. Thuriot is het resultaat van een boeiende kruisbestuiving: klassieke muziek, jazz en het café van zijn ouders. De meerstemmigheid die spreekt uit de talrijke variaties in Bachs ‘The Goldberg Variations’, keert terug in de verschillende lagen van deze dansvoorstelling. 


‘The Goldberg Variations’ is een reflectie over de staat van de dans vandaag, over de staat van de democratie, over het verleden en de toekomst, en over verschillende vormen van lichamelijkheid.

Volg hier de vlog van Oskar Stalpaert - klik op het icoontje rechtsboven voor de alle filmpjes: 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Praktisch

do 05 t.e.m. za 07.03 - 20:00 Theaterzaal
op 07.03 relaxed performance en audiodescriptie
podium / dans / première
€16 / 14 / 12 / 8
taal geen probleem

Audiodescriptie & inleidende voeltoer

Tijdens ‘The Goldberg Variations’ op zaterdag 7 maart voorziet Vooruit audiodescriptie en een inleidende voeltoer voor al wie dat wil. Audiodescriptie is een techniek waarbij een theatervoorstelling toegankelijk gemaakt wordt voor personen met een visuele beperking. Hoofdtelefoons geven bijkomende informatie over wat zich afspeelt op scène en wat niet duidelijk uit de dialogen doorkomt.

Voor de voorstelling voorzien we een korte inleiding en stellen de acteurs zichzelf voor, zodat je weet welke stem bij welk personage hoort. Tijdens de voorstelling kan je de audiobeschrijving volgen via hoofdtelefoons. Afspraak om 19:30 in de inkomhal van Vooruit, naast de Ticketbalie. De voorstelling start om 20:00, begeleiders mogen gratis mee. Heb je een blindengeleidehond? Laat het ons weten op voorhand. Inschrijven voor de audiodescriptie en de inleidende voeltoer kan door een mail te sturen naar tine@vooruit.be.

Credits

productie: Platform-K - co-productie: Vooruit & Kaap - choreografie: Michiel Vandevelde - dans: Oskar Stalpaert, Michiel Vandevelde & Audrey Merilus - muziek: Philippe Thuriot - scenografie: Michiel Vandevelde, met ondersteuning van Tom Callemin - dramaturgie: Kristof van Baarle - kostuums: Tutia Schaad - kostuum assistent: Camil Krings - techniek: Maxim Van Meerhaeghe &  Ferre Carron - advies licht: Tom Bruwier - met steun van: de Vlaamse Overheid, Nationale Loterij, Stad Gent, Konekt & de Koning Boudewijnstichting - met dank aan: CAMPO & Kaaitheater