Amenra
Amenra © Stephan Vanfleteren

Amenra / Pan Daijing / Body of Reverbs

Amen & Beyond
zo. 19.05.2019 19:45 - 23:15
zo 19.05.'19
19:45 - 23:15
  • zo 19.05.'19
    19:45 - 23:15
    CONCERTZAAL

Amenra slaat, slaakt, zalft en klauwt telkens weer je nekharen rechtop met overdonderende post-metal 

Amenra (BE)

Al twintig jaar raapt het sludge, doom en metal-fenomeen Amenra de emoties van verscheurende kantelpunten bijeen in hun gitzwarte misvieringen (Mass I - VI). Muziek is voor Amenra een verwerkingsproces. Hun eigen lijden kanaliseren tot een krachtbron. Een moment om afstand te nemen van tergende, innerlijke demonen. Een moment van troost en solidariteit voor al wie het nodig heeft.

Amenra groeide uit tot een live-fenomeen. Vermorzelende doomriffs, knetterende drums, inspirerende visuals en Colin H. Van Eeckhout die elke keer weer worstelt en klauwt met zijn demonen en de ziel uit zijn lijf schreeuwt. Een dreigende totaalervaring die je bij de keel grijpt, verbijstert, maar vooral verlicht en bevrijdt. Amicitia Fortior.

“Opbouwen, lossen en weer verwoesten: het is het patroon dat telkens weerkeert in de post-metalsongs van Amenra. Soms dreigt de zon door de wolken te breken, maar dan val je weer in een gitzwarte maalstroom.”

- De MorgenPan Daijing (CHN)

De Chinese, maar Berlin-based, kunstenaar Pan Daijing is een creatieve duizendpoot. Rauw en puur zijn de fundamenten van haar eclectisch en multidisciplinair werk. Dans, installaties, muziek of performances. Overal drukt ze haar unieke, Oosters geïnspireerde stempel op. Ze zal voor de show van Amenra de concertzaal begeesteren met haar krachtige, uptempo en ondoorgrondelijke electronica vol venijn. Scherp, alert en intens.

Body of Reverbs (IT)

Tattoo-artist / geluidskunstenaar Michele Servadio is sinds 2014 de bezieler van Body of Reverbs waarin hij de kunst van het tatoeëren omzet in geluid. Hij tatoeëert live on stage waarna een geluidskunstenaar het geluid van de naalden opneemt en daarna door zijn effectpedalen en synths haalt. Een intens ritueel voor het leven opgebouwd rond noisy electronica, tatoeages en pijn.

Onderdeel van:
Amen & Beyond

Timetable

19:45 Doors
20:15 Body Of Reverbs
21:00 Pan Daijing
22:00 Amenra

Praktische info

Zo 19.05 - 19:45 Vooruit Concertzaal
Tickets: €33 / €30 (presale)