Same Same Night III

Dur Dur Band + Otim Alpha + afterparty with Kampire (Nyege Nyege)
vr 1
maart
Data & tickets

Eerste Belgische passage van Somalische funk & disco pioniers 

Onderdeel van:
SAME SAME BUT DIFFERENT

Dur Dur Band

In de jaren 80 werd de Somalische hoofdstad Mogadishu de parel van de Indische Oceaan genoemd. Een plek waar vrijheid, muziek en nightlife de bovenhand hadden. Een thuishaven voor progressieve, Afrikaanse bands, waaronder ook Dur Dur Band met hun opgewekte Oost-Afrikaanse funk over liefde en verlangen. Mogadishu was een bloeiende metropool, totdat in de jaren 90 alles veranderde. In 1991 greep dictator Mohamed Siad Barre de macht en stortte hij het land in een burgeroorlog. Onder druk en dreiging van extremistische groeperingen, was ook Dur Dur Band genoodzaakt hun muzikale carrière stop te zetten.

Jarenlang gingen illegale kopieën van cassettes gretig van hand tot hand. Wanneer Samy Ben Redjeb, groot fan en oprichter van het gerenommeerde label Analog Africa, in 2018 de hand wist te leggen op de originele mastertapes, volgde een wereldwijde heruitgave van hun eerste twee albums. In no-time verkochten de reissues van ‘Dur Dur of Somalia - Volume 1 & 2’ uit, ook in de Gentse Music Mania vlogen ze over de toonbank. In 2019 blaast het collectief ook nieuw leven in hun livecarrière en spelen ze op 1 maart in onze Balzaal voor de eerste keer in België. Mis de verrijzenis van de meest funky band uit Somalië niet!

 Otim Alpha (aftershow)

Gewapend met zijn adunga en nganga snaarinstrumenten zette de Oegandese muzikant Otim Alpha zijn eerste muzikale stappen op trouwfeesten. Zijn traditionele, Oegandese snaarinstrumenten doen denken aan de melancholie van een harp. Gaandeweg begon hij te experimenteren met trouwmuziek en electronica. Het resultaat? Een aanstekelijke mix van Oegandese folk en upbeat, energieke electronica. Hij toverde een volledig nieuw genre uit zijn hoed en vormde een pionier binnen de lokale muziekscene. Get ready for some dancefloor madness met deze unieke aftershow na de funky set van Dur Dur Band.

 Kampire (dj-set)

De Oegandese DJ en producer Kampire maakt deel uit van het Nyege Nyege Tapes collectief. Een van de te ontdekken parels in het Oost-Afrikaanse muzieklandschap. Het electronica-collectief en label organiseert feestjes en festivals in alle uithoeken van Oeganda en probeert zich te verzetten tegen de conservatieve wetten die nog altijd afstammen uit het koloniale verleden. Dankzij deze achterliggende politieke boodschappen behoren hun dj’s, waaronder ook Kampire, tot de meest gevraagde dj’s van het Afrikaanse continent. Kampire liet met haar tropische bassen en Afrikaanse electronica al menig dansvloer in Afrika ontploffen en ondertussen maakt ze ook regelmatig de oversteek naar Europa. Dé ideale afterparty voor een broeierige concertavond.

 
 TIMETABLE

20:00 Doors deuren
20:30 Dur Dur Band
22:00 Otim Alpha (aftershow) Otim Alpha (aftershow)
23:00 Kampire (dj-set)

(c) Mohammed Kanchu
(c) Mohammed Kanchu

Credits

Vr 01.03 - Balzaal Vooruit
€20 / 17 (presale)
Music / nightlife