Courtisane

Vooruit / Courtisane / Metadrone present

Les Filles de Illighadad + support (tbc)
vr 5
april
Data & tickets

Minimalistische en dromerige woestijnblues door Nigerese nichtjes 

Ook dit jaar slaan we weer de handen ineen met het Courtisane festival. Met Metadrone zit er deze keer een nieuwe partner mee aan tafel. Vanaf 2019 gaat Vooruit wel vaker in zee met Metadrone. Samen realiseren we een reeks avontuurlijke concertavonden waarin de gitaar centraal zal staan.
 

Les Filles De Illighadad

Gitariste Fatou Seidi Ghali en zangeres Alamnou Akrouni, samen Les Filles de Illighadad, breiden met hun meest recente worp ‘Eghass Malan’ (2017) een puik vervolg aan hun titelloos debuut. In een door mannen gedomineerde wereld van Toearegmuziek, zorgen de twee Nigerese nichtjes met hun minimalistische en dromerige woestijnblues voor een frisse wind binnen het genre. Live staat het duo steevast voor een melancholische trip doorspekt met polyfone gezangen en intrigerende percussie.

Fatou Seidi Gahli leerde in de Sahel, ver weg van alle elektriciteit en mensenmassa’s, gitaar spelen op een oude gitaar met slechts vier snaren. Deze beperking bleek achteraf een groot geschenk te zijn, ze ontwikkelde een unieke en authentieke stijl. Samen met de engelenstem van haar nicht Alamnou Akrouni creëren ze een nieuwe, frisse Toeareg-trance. Voor de fans van Tinariwen, Tamikrest & Terakaft

“Een bezwerende trip tussen trance en traditie” - Gonzo (Circus)

Les Filles de Illighadad was ook al te gast tijdens Eastern Daze III (2016). Herbeleef hieronder hun set. 


 

Support (tbc) 

Credits

Fri 05.04 - 20:00 Minard
€17 / 14 (presale)
desert blues / music  

In collaboration Courtisane & Metadrone