Same Same But Different @CAMPO

Ligia Lewis

Minor Matter
21 feb
-
22 feb
Data & tickets
 • vr 22 feb 2019
  20:00 - 21:00
  CAMPO Nieuwpoort
 • do 21 feb 2019
  21:30 - 22:30
  CAMPO Nieuwpoort
  Geweest

Dansend tegen de limieten van het podium aanschuren  

Onderdeel van:
SAME SAME BUT DIFFERENT

In ‘Minor Matter’ neemt choreografe Ligia Lewis zowel ‘blackness’ als de ‘black box’ onder de loep. Ze doet dat door, samen met twee andere performers, met inventiviteit, humor en tomeloze energie een helrode scène in te nemen. Rood, kleur van de liefde maar ook van razernij, en dat is wat hen drijft als ze dansend tegen de limieten van het podium aan schuren. Zichzelf vooruit pushend tot de uitputting nabij is, komen ze uiteindelijk tot de essentie van het theater. En die essentie is: zwart.
 

De Dominicaans-Amerikaanse Ligia Lewis onderzoekt in haar werk – dat te zien is in theaters en musea van New York tot Parijs en Berlijn – de nuances van belichaming in een sociale context. Voor ‘Minor Matter’ ontving ze de prestigieuze Bessie Award for Outstanding Production. 

 

Ligia Lewis - Minor Matter
“Minor Matter is a beautiful, blistering trio.”
New York Times

Credits

Locatie: CAMPO Nieuwpoort (Nieuwpoort 31-35, 9000 Gent)

concept & choreografie: Ligia Lewis - performers: Corey-Scott-Gilbert, Ligia Lewis & Tiran Willemse (in creatie met Jonathan Gonzalez & Hector Thami Manekehla) - muzikale dramaturgie: Michal Libera & Ligia Lewis - dramaturgie: Ariel Efraim Ashbel - productie: Ligia Lewis - coproductie: HAU