Women and Children First - Exercises in Awareness

Café Apache

Café Apache
do 31
januari
Data & tickets

Diepgravend onderzoek naar gentrificatie, tijdelijke invulling en de sociale stad.

 

Onderdeel van:
Women and children first

Wie heeft het recht om in (het centrum van) de stad te wonen? Apache - het platform voor onderzoeksjournalistiek - doet al jaren diepgravend onderzoek naar betaalbaar wonen, de rol van sociale huisvestingsmaatschappijen, verhoudingen tussen steden en projectontwikkelaars,... 

Apache en Vooruit organiseren samen een Café Apache waarbij we in gesprek gaan met o.a. Peter Vandenabeele (Stadsbouwmeester Stad Gent) en Floor Milikowski (Journalist Amsterdam). We exploreren thema’s als gentrificatie, tijdelijke invulling en de sociale stad en wat de rol van de kunstenaar en/of de kunstinstelling hierin is. Dit gesprek is in het Nederlands.
 

Bio Floor Milikowski


Floor Milikowski (Amsterdam, 1980) is onderzoeksjournalist, geograaf en planoloog. In februari 2018 verscheen bij Atlas Contact haar boek Van wie is de stad. Het resultaat van een jarenlange journalistieke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van het succes van Amsterdam. Wie heeft de macht en wie verdient het geld in het Amsterdam van de 21e eeuw? Wie zijn de winnaars en verliezers in het keiharde spel om geld, grond en stenen.

De afgelopen jaren schreef Floor voor De Groene Amsterdammer een aantal series diepgravende artikelen over de staat van het land en de staat van de stad: Van wie is de stad (2016-2017), Vinex Voorbij (2015), Het nieuwe gezicht van Nederland (2014) en Amsterdam heeft het (2012).

In 2009 schreef Floor samen met Evelien Hoekstra het boek De Droom van Zuid-Afrika. Een onderzoeksjournalistiek boek over de werkwijze van de FIFA en de sociaaleconomische gevolgen van het WK Voetbal 2010 voor gastland Zuid-Afrika.

Kaja Verbeke
Kaja Verbeke