Women and Children First - Exercises in Awareness

Last Yearz Interesting Negro (Jamila Johnson-Small) & Rowdy SS

Everything has Roots
do 31
januari
Data & tickets

Experimenteel onderzoek naar stilte en kalmte in relatie tot geluid en beweging.  

Onderdeel van:
Women and children first

Performer Last Yearz Interesting Negro (Jamila Johnson-Small) en Rowdy SS geven samen een workshop waarin hun beide artistieke praktijken samenkomen. Deze workshop biedt experimentele ruimte om stilte en stilstand te onderzoeken in relatie tot lawaai en beweging. Ze denken na over het dynamische potentieel van intimiteit en grenzen - psychisch, ruimtelijk en fysiologisch - en hoe we aan de hand van performance realiteiten kunnen (de/re)construeren om onze verhouding tot en ons begrip van controle, verbondenheid en zorg te onderzoeken.

Last Yearz Interesting Negro is het soloproject van Jamila Johnson-Small, die voorstellingen maakt en werkt met tussenruimtes - dingen die bestaan ​​in en door barsten in de tijd / geheugen / aandacht. Ze hebben een voorliefde voor dans, syncopen, trance, interne verhalen, intensiteiten en elektronische muziek. In hun voorstellingen worden lichamen van publiek en uitvoerder(s) gezien als object, dier, mens, machine, omgeving, energie. Johnson-Small maakt atmosferische beelden door live de spanningen tussen dingen te ontvouwen en zo betekenis te creëren.

 

Rowdy SS is een in Londen geboren en gevestigde kunstenaar die werkt op de kruising van beeld, geluid, muziek, dans en beweging. In zijn werk heeft hij het over de liefde en over de maatschappelijke implicaties van was het is om eerst en vooral een zwarte jongen te zijn en dan pas een mens. Hij was eerder lid van Atari Teenage Riot, een Berlijnse noise-band en werkte samen met talloze artiesten zoals Lee Scratch Perry, Ron Arad, Eska en Matthew Herbert en organisaties zoals Slade School of Fine Arts en Roundhouse Camden waar hij vol passie workshops geeft voor jongeren.

Credits

Engels gesproken / In English