Thurston Moore Ensemble / Wobbly + Free caféconcert Big Joanie

New Noise Guitar Explorations
wo 30
januari
Data & tickets

 Ex-Sonic Youth-frontman lanceert nieuw 12-string guitar noise project

Thurston Moore Ensemble

We krijgen maar geen genoeg van elkaar. Na zijn passage op VIDEODROOM in oktober 2018, waar hij nieuwe scores speelde bij kortfilms van Maya Deren, keert de noise legende terug naar Vooruit. Hij zal er geboorte geven aan een nieuw 12-string guitar noise project, inclusief ex-sonic youth-drummer Steve Shelley achter de drumvellen.

In zijn nieuw ensemble kiest Moore voor een twaalfsnarige gitaar met als resultaat een snedige, snerpende mix van instrumentale rock en noise. Live wordt hij bijgestaan door bassiste Deb Googe (My Bloody Valentine), gitarist James Sedwards (Thurston Moore Group) en Steve Shelley (Sonic Youth). Kom en ontdek het heropgefriste noisey universum van Thurston Moore!

“Thurston Moore verklankte de films van Maya Deren en draaide zo de Vooruit knarsend binnenstebuiten” - De Morgen  
 
 


 


Wobbly (support act)

Wobbly is het alter ego van Jon Leidecker. Al sinds de jaren ‘80 verkent hij de grenzen van elektronische muziek en experimenteert hij met geluidscollages, improvisatie, prerecordings & soundscapes. In zijn meest recente werk incorporeert hij de speakers en microfoons van smartphones, laptops & tablets. Wobbly zal met zijn experimentele, cyber-electronica deze noisey concertavond inluiden. 


 
Big Joanie (Gratis caféconcert na Thurston Moore Ensemble)

Het black feminist punktrio Big Joanie verzorgt een verschroeiende (gratis) aftershow in het Vooruit Café. De drie dames zweven rond typische 80’s DIY post-punk, grunge vibe. Ze rekenen The Jesus and Mary Chain, The Ronettes, Nirvana & The Breeders tot hun invloeden. In november brachten ze hun debuut ‘SISTAHS’ uit op Thurston Moore’s splinternieuwe label Daydream. Dé ideale noise afterparty! 

"Fearlessly discordant punk debut" - The Guardian
 

 

TIMETABLE 

19:45 Doors (Theaterzaal)
20:15 Wobbly (Theaterzaal)
20:45 Thurston Moore (Theaterzaal)
22:00 Big Joanie (Vooruit Café)

Vera Marmelo
Vera Marmelo

Credits

wo 30.01 - Theaterzaal
€22 / 25