Women and Children First - Exercises in Awareness

Last Yearz Interesting Negro (Jamila Johnson-Small) & Fernanda Munoz-Newsome

Unruly Bodies
di 29
januari
Data & tickets

Onderzoek de kracht van het lichaam als sociaal en politiek strijdmiddel

Onderdeel van:
Women and children first

“Dit is geen dans, het is een bedreiging.”

Opstandige lichamen voor weerbarstige tijden, organismen die boven- en onderhuids opduikende ruimtes onderzoeken, taal die een nieuw gevoel overbrengt zonder historische betekenis, we mobiliseren onze intelligente nieuwsgierige lichaamsgeesten om ruimte te creëren en de stroom van het dagelijks leven te doorbreken. In onze denkende, ademende lichamen gemaakt van water kunnen we opstandige gedachten oproepen en een ​​politiek gebaar stellen door de keuzes die maken en de sensaties en het plezier dat we opzoeken.

Wat als ons lichaam zou spreken zonder terughoudendheid? “Ik ben zo verveeld en moe, maar ik leef en ik ben maar een beetje ziek, dus …” Wat als we op een cellulair niveau in staat zouden zijn om het patriarchaat een ellendige dood te laten sterven door onze verbeelding te wijden aan de weerbarstige, mooie puinhoop die ons lichaam is? Wat als we de (gepercipieerde) grenzen tussen choreografische, sociale, verbale en intieme ruimte zouden kunnen doorbreken? Wat als onze sprekende / mompelende / intonerende lichamen kracht vonden in chaos en in het ongevormde / het niet-benoembare?

Hoe en waar vinden onze lichamen intimiteit? Wat zijn de voorwaarden? Hoe classificeren we vriendschappen? Hoe maken we keuzevrijheid mogelijk? Hoe smeren we de tandwielen van de machines die meisjes, lichamen en de aarde zijn? Laten we luisteren, in het donker bewegen, voelen wat een spelend lichaam kan doen, kiezen, bewegen, zien. Wat zorgt er voor levendigheid en in welk gevoel van levendigheid zijn we geïnteresseerd om te doorleven en te ontdekken?

(c) Ayka Lux
(c) Ayka Lux

Credits

di 29.01 - 15:00 -18:00
Balzaal
workshop / dance workshop / privilege / feminism / unlearning
(ENG)