mer. 01.07 19:30 - 21:00
De Zomer van Vooruit

In de soep #1: The Voices of the Youth (online)

Joshua Allen / Felicia Olusanya
mer. 01.07
19:30 - 21:00
  • mer. 01.07
    19:30 - 21:00
    Zoom webinar

Wat zijn de effecten van COVID-19 & Black Lives Matter?

Voor de eerste editie van In de soep (online) nodigen we gastsprekers Joshua Allen en Felicia Olusanya uit. Zij delen met ons hun inzichten en expertise. Als jongeren lopen ze voorop in hun gemeenschap, door hun praktijken als activist en kunstenaar. Samen reflecteren we over de effecten van COVID-19 en de Black Lives Matter-beweging, en over wat we kunnen leren van deze historische momenten.

De Iers-Nigeriaanse Felicia Olusanya, ook bekend als Felispeaks, is een spoken word-artiest. Ze droomt ervan de poëziewereld in haar thuisland te veranderen. Olusanya put voor haar werk uit verschillende invloeden, kunstvormen en haar eigen (liefdes)leven. Felispeaks was eerder te zien op het Dublin Fringe Festival, het Body & Soul Festival en Electric Picnic. Olusanya was eerder dit jaar te gast in Vooruit, tijdens WOMEN AND CHILDREN FIRST.

Joshua Allen zijn een non-binary artiest en activist uit Brooklyn (New York), en oprichter van Black Excellence Collective. Momenteel zijn ze deel van de Resist foundation's groep, een faculteitsmedewerker voor het Summer Institute aan het Sadie Nash Leadership Project en werken ze aan een debuutcollectie van proza en poezie 'All The Things I Never Said'. Ontdek hier meer over Joshua Allen.

In de soep is een reflectieprogramma waarbij we om de twee weken in gesprek gaan met een kunstenaar en een specialist over zaken die ons 's nachts wakker houden. Deze online sessie wordt gehost door Vooruit-dramaturg en programmator Kopano Maroga. Deelnemen aan de webinar en Q&A is gratis, maar wel even registreren via de link. En maak vooral je eigen soep op voorhand met het enige echte In the soep-recept.

Une partie de:
De Zomer van Vooruit

Nous utilisons des services tels que Youtube et Vimeo pour les vidéos et autres contenus multimédias. Afin de pouvoir les visualiser, vous devez accepter l’utilisation des cookies. Plus d'informations…

Des cookies sont nécessaires au bon fonctionnement du site internet. Par exemple, votre choix de langue sera mémorisé lors de la navigation et de la commande.

Les cookies sont également nécessaires pour enrichir votre expérience sur le site. Par exemple, des contenus multimédias délivrés par des tiers tels que les vidéos, sont souvent accompagnés de cookies. Nous conservons également des statistiques pour améliorer continuellement le site internet.

Enfin, les cookies sont utilisés pour collecter des informations complémentaires sur nos activités marketing, telles que les newsletters et actions promotionnelles, aussi efficacement que possible et de façon personnalisée.

Paramètres des cookies

PRAKTISCH

wo 01.07 - 19:30 online
THINK / debat
gratis, wel inschrijven via de link
Engels gesproken

Crédits

in samenwerking met LABO vzw

Cookies

Nous utilisons des cookies et des techniques similaires pour analyser l'utilisation du site internet, permettre de montrer du contenu provenant de tiers comme par exemple des vidéos, et pour diverses autres fonctionnalités. Ces cookies sont également placés par des tiers. En cliquant sur “Accepter”, vous donnez votre accord. Si vous n'êtes pas d'accord, vous pouvez spécifier vos préférences via le bouton "Ajuster les paramètres". Plus d'informations…

Des cookies sont nécessaires au bon fonctionnement du site internet. Par exemple, votre choix de langue sera mémorisé lors de la navigation et de la commande.

Les cookies sont également nécessaires pour enrichir votre expérience sur le site. Par exemple, des contenus multimédias délivrés par des tiers tels que les vidéos, sont souvent accompagnés de cookies. Nous conservons également des statistiques pour améliorer continuellement le site internet.

Enfin, les cookies sont utilisés pour collecter des informations complémentaires sur nos activités marketing, telles que les newsletters et actions promotionnelles, aussi efficacement que possible et de façon personnalisée.

Paramètres des cookies