Kloppend Hert - 'Studio Shehrazade'
© Bart Grietens

Kloppend Hert

Studio Shehrazade
Het TheaterFestival
Thu. 05.09.2019 - Fri. 06.09.2019
Thu 05.09.'19
-
Fri 06.09.'19

De voorstelling van 05.09 is volledig uitverkocht. Er is een wachtlijst aangelegd via info@theaterfestival.be. Voor de voorstelling van 06.09 zijn de de laatste tickets nu te koop!

Stel dat er een zwart gat is waar we ons aan het alziend oog van de publieke opinie onttrekken. Een plek waar we ongeremd onszelf zijn. Waar we vrij zijn om gewoonweg lief te hebben. Studio Shehrazade is zo’n plek. Twee mannen, een Ghanees en een Irakees, vinden elkaar in de studio. De taboes die hen weerhouden sneuvelen. Haider en Gorges spelen met de begrenzing van hun vrijheid. Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe diep is hun verlangen nu dat tastbaar wordt? Hoe ver of hoe dichtbij geraken ze bij de ander? Hoe groot is de druk van de buitenwereld die hen opwacht en de angst voor de enige getuige van hun ware gelaat, de geliefde ander? What happens in the Studio, stays in the Studio

'Studio Shehrazade' is een dans/theatervoorstelling, geïnspireerd op het werk van de Libanese kunstenaar Akram Zaatari. Hij ontdekte de collectie van fotograaf Hashem El Madani die in Beirut een discrete fotostudio runde, waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen.

'Studio Shehrazade' vervalt nooit in een stereotiepe benadering van het thema. De voorstelling legt op een gevoelsmatige manier de issues over genderdifferentiatie bloot. Ze tast de grenzen van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit af. Tegelijkertijd stelt de voorstelling homofobie en de daaruit voortkomende gruweldaden aan de kaak. 
 

Opgelet! De voorstelling op vrijdag 06.09 om 14:00 is een schoolvoorstelling!

#jury19

"Studio Shehrazade is een erg associatieve compilatievoorstelling: radicaal, grappig, schurend."

De Standaard

Kloppend Hert is een gezelschap dat bestaat uit dramaturg Bart Capelle, zakelijk leider Brigitte Mys en productieleider Elise De Vos. Haider Al Timimi is er choreograaf, regisseur, danser en acteur. Een constante in hun beeldend, bewegend en muzikaal theater is dat ze vertrekken uit diepmenselijke verhalen. Een sociale, economische en politieke realiteit is in elke voorstelling aanwezig. Uiteraard maakt interculturaliteit een wezenlijk onderdeel uit van hun artistiek verhaal. Kloppend Hert gaat op zoek naar wat mensen bindt zonder de verschillen uit te wissen. 

Credits

Performance: Gorges Ocloo, Haider Al Timimi - dramaturgie: Bart Capelle - choreographie: Georgina Del Carmen Theunissen - co-regisseur: Renée Goethijn - licht: Reynaldo Ramperssad - productie: Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS - coproductie: Kunstencentrum Vooruit Gent, C-TAKT GENK

Opgelet! De voorstelling op vrijdag 06.09 om 14:00 is een schoolvoorstelling!

Opgelet! Er wordt gerookt op scene.